Startsida > Nyheter och evenemang > Nyheter > 2017 > 04 >

Halldorf: Nu behöver vi klagovisorna

08.04.2017 23:29

Peter Halldorf på besök i Helsingfors.

Ekumenen, författaren och pingstpastorn Peter Halldorf från Sverige besöker i helgen Helsingfors och Johannes församling. På lördag kväll slöt 150 personer upp i Johanneskyrkan för att lyssna till två anföranden av Halldorf.

Vi har en ovanligt jobbig vecka bakom oss, konstaterade kyrkoherde Johan Westerlund när han hälsade Halldorf välkommen.

Terrordåd och demonstrationer skakar vår närmiljö, var håller Gud hus i vår värld?

Nu får vi alldeles särskilt komma ihåg att Jesus har gått före oss. Det finns ingen mänsklig erfarenhet i vilken Jesus inte har gått först, sa Halldorf.

Han hänvisade också till klagovisorna i Bibeln.

Vi behöver få ord för det vi känner nu mer än att söka efter förklaringar, klagovisorna uttrycker djup smärta. På Bjärka-Säby reciterar vi dagligen ur klagovisorna under stilla veckan. Vi behöver gå in i texten, meditera över den och närma oss en tro som inte har alla svar men som skänker en hjärtats tysta tillit.

Halldorf höll sitt första anförande på temat enhet och ekumenik, den andra helheten ägnade han åt gudstjänsten.

Peter Halldorf predikar också i palmsöndagens mässa i Johanneskyrkan kl.12.

Besöket i Helsingfors är en del av märkesåret Reformationen 500 år.