Startsida > Nyheter och evenemang > Nyheter > 2017 > 03 >

Tioåringarna firas med Borgbackenbesök

15.03.2017 09:11 / uppdaterad 16.03.2017 09:22

Den 20 maj firar kyrkan i Helsingfors alla sina tioåringar med en egen förmiddag på Borgbacken. Nu behövs det fartfyllda hjälpisar som kan åka attraktioner tillsammans med barnen.

Nöjesfältet Borgbacken är reserverat endast för tioåringarna, det vill säga alla barn födda 2007 och deras familjer, lördagen den 20 maj mellan klockan 9-13. Åkbanden subventioneras av kyrkan så att de kostar tio euro per person. Alla familjemedlemmar över tre år måste ha ett åkarmband.

Många församlingar firar sina 60-åriga medlemmar eller kanske 80-åriga. Andra satsar på barnkalas för alla femåringar. I Helsingfors vill vi uppmärksamma tioåringarna, säger Catarina Bärlund-Palm som är ledare för barnverksamheten i Matteus församling.

Enligt henne är 10-13-åringarna en grupp som lätt faller emellan församlingens övriga verksamhet.

För mindre barn finns det ofta klubbar och körer, för tonåringarna kommer skriftskolan emot. Det här är en punktinsats för att påminna tioåringarna och deras familjer om att församlingen finns till för dem.

De familjer som har ett tioårigt barn som hör till kyrkan kan anmäla sig till 10-årsfödisen på webben. Armbanden kommer hem på posten. Tidigare år har intresset för Borgbacken-dagen varit stort.

Det är ganska dyrt för en stor familj att besöka nöjesfältet. Då kan en sådan här dag med subventionerade biljetter vara den möjlighet som gör att man kan göra besöket just den sommaren, säger Bärlund-Palm som själv var på plats som anställd förra våren.

Hon tycker festen är ett trevligt tillfälle för henne som barnarbetsledare att träffa många av de familjer som är eller kanske har varit aktiva inom församlingens barnverksamhet. På plats på Borgbacken finns utöver församlingens personal också frivilliga som dels går omkring och talar med familjerna, dels åker attraktioner med barnen.

Bergochdalbanan behöver faddrar

Ifall föräldrarna inte själva vill åka i alla maskiner med barnen så finns det så kallade "åkfaddrar" på plats, vanligen ungdomar från församlingarnas hjälpledarutbildningar, som kan åka tillsammans med barnen. Man kan kanske ställa in sig på att de är de mera fartfyllda attraktionerna som det behövs faddrar i!

Ifall du vill delta som frivillig eller åkfadder kan du kontakta

Catarina Bärlund-Palm på adressen catarina.barlund-palm@evl.fi (Matteus församling)

Christer Romberg på adressen christer.romberg@evl.fi (Johannes församling) eller

Sofia Lindholm på adressen petrus.fors@evl.fi (Petrus församling)

senast den 5 maj.

Skriv ditt namn, telefonnummer och vilken slags uppgift du är intresserad av i brevet.

Anmälningen för tioåringarna med familjer är öppen 15.3-29.4. Åkarmbanden betalas i samband med anmälan:

Anmälning

Den 20 maj behövs det åkfaddrar som vågar ta flera turer i de vildaste attraktionerna på Borgbacken.