Startsida > Nyheter och evenemang > Nyheter > 2017 > 03 >

Peter Halldorf besöker Helsingfors i april

01.03.2017 18:28 / uppdaterad 03.04.2017 14:40

"En enda ande och en enda kropp" är rubriken när Peter Halldorf talar i Johannes församling den 8 april.

Den svenska författaren, pingstpastorn och grundaren av den ekumeniska kommuniteten i Bjärka-Säby i Sverige Peter Halldorf besöker Helsingfors den 8-9 april.

På lördag kväll kommer Halldorf att hålla ett anförande kring enhet och ekumenik. Hur kan vi verka för enhet i trohet mot den kyrka i vilken vi en gång blev döpta? Finns det en »korsets väg« inom ekumeniken där just det som skiljer oss åt blir en nyckel till enheten? Tillfället är öppet för allmänheten. Kvällen avslutas med kvällste.

På söndag predikar Halldorf i högmässan i Johanneskyrkan.

Halldorfs besök är en del av märkesåret Nåd, 500 år sedan reformationen.

8.4 kl. 17 och 9.4 kl. 12 i Johanneskyrkan, Högbergsgatan 12, Helsingfors.

Peter Halldorf är en ekumenisk frontgestalt i svensk frikyrklighet, med ett långvarigt och nära samarbete med såväl svenska kyrkan som med den katolska och ortodoxa kyrkan.