Startsida > Nyheter och evenemang > Nyheter > 2017 > 02 >

Maria Ylipää är årets Jesus

17.02.2017 10:35 / uppdaterad 17.02.2017 12:17

Påskvandringen Via Crucis får i år en kvinnlig tolkning. Skådespelare Maria Ylipää gör rollen som Jesus.

Också andra bärande roller görs i år av kvinnor. Maria Nenonen spelar Petrus, Tuulia Eloranta är Pilatus och Minna Koskela Herodes.

Veli-Pekka Hännisen har skrivit texten för årets vandrande påskspel, regissör är Ville Saukkonen.

Via Crucis inleds på långfredagen den 14.4. kl. 21.30 i Kajsaniemiparken. Vandringsrutten går sedan via Finlands Bank till Domkyrkan där spelet slutar med korsfästelsen. Ifjol följde 15 000 personer föreställningen. Via Crucis uppförs för 22:a gången i Helsingfors.

Påskpelet arrangeras av den ekumeniska föreningen Via Crucis – Ristin Tien Tuki ry i samarbete med Helsingfors Domkyrkoförsamling.

Mera inforamtion ger producent Milla Tommila tel .044 2945522, viacrucis@evl.fi.

Maria Ylipää har bland annat spelat Kristina från Duvemåla på Svenska teatern. Foto: Wikimedia commons.