Startsida > Nyheter och evenemang > Nyheter > 2017 > 02 >

Ny svenskspråkig diakonissa för Gemensamt församlingsarbete

08.02.2017 15:07 / uppdaterad 08.02.2017 15:21

– Jag tror på att möta människan, på att finnas där som människor finns och särskilt där behoven är stora.

Så säger Maria Hall-Pänttäjä som är ny svenskspråkig diakonissa för Gemensamt församlingsarbete i Helsingfors.

Hennes väg har gått från församlingsarbete i Esbo och Vanda till föreståndarplats på äldreboendet Lechehemmet i Eira i Helsingfors. De senaste åren har hon arbetat inom arbetsplatshälsovården och fått se hundratals olika arbetsgemenskaper från insidan.

– Det var både trevligt och intressant att få träffa och tala med så mycket människor. Som arbetshälsovårdare lärde jag mig hur viktigt det är att vi dels tar hand om och sköter om oss själva, dels att det finns gemensamma spelregler på arbetsplatsen. Samtidigt måste det också finnas förutsättningar på jobbet så som resurser och tydlig ledning. Cheferna har en nyckelposition också när det gäller de anställdas välmående.

I sitt nya jobb i Helsingfors kyrkliga samfällighet har Maria Hall-Pänttäjä bland annat handikapparbete, mentalvårdsarbete och arbete bland närståendevårdare på sitt bord. Hon hoppas också kunna samarbeta brett med olika organisationer.
– Bland annat ska jag åka på ett läger med Folkhälsan i vår, det blir en spännande start på arbetet.

Hon är själv uppvuxen i Övermark, Närpes.
– Visst talar jag dialekt, men kanske inte den allra bredaste, skrattar Hall-Pänttäjä.

Maria Hall-Pänttäjä har sitt arbetsrum på Tredje linjen.