Startsida > Nyheter och evenemang > Nyheter > 2016 > 12 >

Kyrkan erbjuder samtalshjälp med anledning av branden i Nordsjö

09.12.2016 11:01 / uppdaterad 09.12.2016 13:43

Kyrkan erbjuder samtalshjälp på grund av branden i Nordsjö där fyra personer omkom. En sorgeandakt hålls i dag i Nordsjö kyrka kl.18 med kyrkoherde Jussi Mäkelä och kantor Hanna Virtanen.

Evanglisk-lutherska kyrkans samtalstjänst är öppen på grund av branden i Nordsjö där fyra personer dog.

Kyrkans samtalstjänst (på finska) nås på 010 190071 hela dagen. Den finska chatten är öppen på www.kirkonkeskusteluapua.fi

Den svenska samtalstjänsten öppnar klockan 20 på nummer 01019 0072.

– En så här chockerande nyhet berör inte bara dem som bor nära utan också längre bort. Att kunna dela sina tankar och diskutera det som hänt gör det lättare att bearbeta den ångest som olyckan väcker, säger Titi Gävert, sakkunnig inom diakoni på Kyrkostyrelsen.

Marielunds kapell i Nordsjö kyrka är öppen för stillhet och samtal. Den finska församlingens anställda finns på plats. Kapellet är öppet åtminstone till klockan 18. Dessutom hålls en sorgeandakt med kyrkoherde Jussi Mäkelä samt kantor Hanna Virtanen i kyrkan med början kl.18

Mera information:
Titi Gävert, sakkunnig inom diakoni, tfn 050 3264 789, titi.gavert@evl.fi