Startsida > Nyheter och evenemang > Nyheter > 2014 > Januari >

Klädinsamling vid Kampens kapell överraskade

29.01.2014 17:20 / uppdaterad 29.01.2014 17:48

Klädinsamlingen för bostadslösa vid Kampens kapell fick en överraskande början. Redan under det första dygnet kunde man räkna hundra plastkassar med vinterkläder.

Man har samlat in käder för vinterbruk vid Kampens kapell. Insamlingen för bostadslösa fick en rivstart och översteg alla förväntningar. Så här kommenterar verksamhetsledaren för kapellet Kenneth Koskinen insamlingen: fint att kampanjen så snabbt nådde så många personer som ville hjälpa. Och denna hjälp fortsätter varje dag inom församlingarnas diakoniarbete, som också hjälper på många andra sätt.

Kampens kapell vidarebefordrar vinterkläderna till dem som behöver hjälpen, säger Koskinen vidare. Den första dygnet mottog man redan hundra plastkassar med kläder. Kapellets präst Nanna Helaakoski berättar för sin del att människorna till och med skickat kläder per post från andra orter i landet.

Klädinsamlingen fortsätter fram till och med måndagen den 3 februari.

Mer info: www.facebook.com/kampinkappeli

samt verksamhetsledare Kenneth Koskinen vid Kyrkan i Helsingfors tfn. 09-23402013.

Alf Lindberg

Klädinsamlingen vid kapellet överraskade. Foto Katri Saarela.