Startsida > Nyheter och evenemang > Nyheter > 2013 > Juli >

Ärkebiskop Mäkinen: Minister Räsänens åsikt är inte kyrkans ståndpunkt

11.07.2013 12:58

Inrikesminister Päivi Räsänens tal på missionsfesten i Kankaanpää har väck diskussion. Ärkebiskop Kari Mäkinen har dementerat Räsänens åsikter när det gäller kyrkans ståndpunkt.

Ärkebiskop Kari Mäkinen har i de sociala medierna kommenterat den uppmärksamhet som inrikesminister Päivi Räsänens tolkning av Bibeln har väckt. Räsänen ansvarar i regeringen för kyrkliga frågor.

En av orsakerna till att så många skrev ut sig nyss tros vara inrikesminister Päivi Räsänens (KD) tal på Missionsdagarna i Kankaanpää..Räsänen lät förstå att Bibeln ska kunna gå före lagstiftningen som rättesnöre i konfliktsituationer.

– På min semestermorgon nåddes jag av informationen om den plötsliga uppgången i utträden ur kyrkan. Inrikesminister Räsänen har rätt att hålla tal och rätt till sina åsikter. Man kan hålla med henne eller vara av annan åsikt, men de ska inte förväxlas med kyrkans ställningstaganden. Inte mer än vilken annan som helst kyrkomedlems åsikt som man möter på gatan, säger Mäkinen i sin twitteruppdatering.

Mera information:
ärkebiskopens specialmedarbetare Mika Pajunen, tfn 040 142 4913

Läs om ovanstående under rubriken "Ovanligt många lämnar kyrkan" i Yleisradios inrikesnyheter på webben:

Länk:

KT/ Alf Lindberg