Startsida > Nyheter och evenemang > Nyheter > 2012 > Februari >

Kyrkomusikfestivalen Klang i kyrkan den 3-11 mars 2012

17.02.2012 16:48 / uppdaterad 17.02.2012 17:14

Kyrkomusikfestivalen Klang i kyrkan innehåller denna gångsällsynt musik, uruppföranden samt musik man inte har haft möjlighet att lyssna till tidigare. På programmet finns också "Pigga pianon och vilda violiner" i Matteuskyrkan.

Den 17:de kyrkomusikfestivalen Klang i kyrkan anordnas 3-11.3.2012 i våra kyrkor i Helsingfors. Programmet under kyrkomusikfestivalen innehåller sällsynt musik, uruppföranden samt musik man inte har haft möjlighet att lyssna till tidigare. Med är verk av tio moderna kompositörer och dessutom musik från medeltiden samt renässans- och barocktiden. Öppningskonserten anordnas i Berghälls kyrka, som fyller 100 år, lördagen den 3 mars kl.17. Dalia Strasevska leder kammarensemblen Uusinta, som debuterar med solisterna och sopranerna Anu samt Piia Komsi, vilka tolkar kompositörerna Castiglionis och Couperins musikstycken. Dessutom uruppförs Osmo Tapio Räihäläs senaste verk Zenith. Vi får lyssna till Niccolo Castilionis Cantus ”Planus” för första gången i Finland. Dessutom framförs Francois Couperins ”Lecons de tenebres” .

PIGGA PIANON och VILDA VIOLINER heter konserten med barn och ungdomar från Östra Helsingfors musikinstitut söndagen den 4 mars 2012 kl.18 i Matteuskyrkan (Åbohusvägen 3. Speaker: Anna Brummer. Ackomp. Kaija Hakkila. Konserten ingår i Barnens Klang i kyrkan.

Alf Lindberg

Konserten Pigga Pianon och Vilda violiner anordnas i Matteuskyrkan Foto: Anna Brummer.