Fadderdagen 4.6.2017

Boka in en dag med ditt fadderbarn!

På fadderdagen erbjuder församlingarna en mängd roliga aktiviteter och utflyktsmål som faddrar och fadderbarn kan upptäcka tillsammans. Tanken är att göra umgänget mellan dig och ditt fadderbarn så lätt och roligt som möjligt.

Evenemanget ordnas för andra året i rad i Vanda. Helsingfors församlingar deltar i år för första gången i fadderdagen.

Klicka på bilden och skriv ut din egen karta!

1. Cafe Kuusijärvi Välkommen på lunch! I sällskap av en betalande vuxen äter ett fadderbarn, under 12 år, gratis. För fadderbarn mellan 12-18 år kostar lunchen fem euro. Café Kuusijärvi ligger vid Hanaböle träsk i Vanda.

2. Vetenskapscentret Heureka På Fadderdagen kommer faddrar i sällskap med sitt fadderbarn in på Heureka till priset av en barnbiljett (15 euro). Nämn ordet fadderdagen/Kummipäivä vid biljettkassan.

Huvudstadsregionens Hali-Bernit Underbara Hali-Bernit gläder fadderdagens besökare på Heurekas gård kl. 13 framåt.

3. Fazers Besökscenter Glädje och upplevelser för alla åldrar! På Fadderdagen kommer faddrar i sällskap med sitt fadderbarn in till priset av en barnbiljett . Rundvandring kl 13 & 14, anmäl dig i förväg

4. Flygmuseet Gratis inträde för faddrar och fadderbarn på Fadderdagen.

5. SuperPark Vanda En fadder i sällskap av sitt fadderbarn kommer tillsammans in till priset av 25 euro (normalpris 38 euro). Nämn ordet fadderdagen/ kummipäivä vid biljettkassan.

6. Louhela Jam Fadderdagsballonger och -pins finns att hämta på festivalen Louhela Jam som tar plats i Jokiuomaparken i Vanda. Det kostar inget att delta i festivalen.

7. Wanda's Kitchen & Lounge Kom på lunch! Tillsammans med en betalande vuxen äter under tolvåriga fadderbarn gratis. Fadderbarn mellan 12-18 år får en gratis lemonad till maten.

8. Amos Andersons konstmuseum Gratis inträde för faddrar och deras fadderbarn på Fadderdagen. Nämn ordet "fadderdagen" vid biljettkassan.

9. Nationalmuseet Inträdesbiljetten kostar 7 euro för faddrar (normalpris 12 euro) som kommer tillsammans med sitt fadderbarn. Barn under 18 år har gratis inträde på museet. Nämn ordet "Kummipäivä" eller "Fadderdagen" vid biljettkassan. Klockan 13 startar en guidad runtur på finska. Turen är gratis och lämplig för små barn. Anmäl er vid biljettkassan, gruppens storlek är begränsad.

Nationalsmuseets kafé Lunchbuffé för vuxna 9 euro (normalpris 9,80 euro) och för barn 3-11 år 7 euro (normalpris 8 euro). Barn under 3 år äter gratis. Soppan är varm mellan klockan 11-14.

10. Högholmens djurpark En fadder som besöker djurparken tillsammans med sitt fadderbarn under Fadderdagen kommen in till priset av en barnbiljett (8 euro). Nämn ordet "fadderdagen" vid biljettkassan. Båtfärden från Salutorget eller Hagnäs, eller andra transporter, ingår inte i biljettpriset.

11. Pariserhjulet SkyWheel Helsinki Från pariserhjulet SkyWheel Helsinki har man en otrolig utsikt över Helsingfors och havet från 40 meters höjd. Under fadderdagen är priserna för faddrar som åker tillsammans med sina fadderbarn nedsatta till 10 euro för vuxna och 7,5 euro för barn (3-11 åringar). Nämn ordet "Kummipäivä" eller "Fadderdagen" vid biljettkassan. Pariserhjulet ligger på Skatuddskajen 2 och har öppet mellan 11-18 söndagen den 4.6.

12. Helsingfors stadsmuseum / Barnens stad Till Barnens Stad, liksom till museets andra utställningar, är det alltid fritt inträde. Under fadderdagen ordnas en workshop för faddrar som kommer tillsammans med sina fadderbarn. Workshopen är svenskspråkig. Guidning från aulan.

13. Film på Kulturfabriken Korjaamo Gå på bio med ditt fadderbarn! Filmen Tyttö nimeltä Varpu (K-12) visas i Korjaamos biosalong söndagen den 4.6 kl. 18 (svensk textning). Biljetterna kostar tolv euro sammanlagt för fadder + fadderbarn som kommer tillsammans. Biljetter till nedsatt pris fås vid biljettkassan då du nämner lösenordet "Kummipäivä/fadderdagen". Obs! Biljetter till specialpris fås endast från biljettkassan och inte via webbtjänsten.

14. Café Köket Brunch. Nämn ordet "fadderdagen" så är priset för vuxna 20 euro (normalpris 24 euro). Barn under 12 år betalar 1 euro/år. På caféet finns ett särskilt kabinett som är lämpligt för lek. Caféet är även i vuxen smak. Reservera gärna bord i förhand: https://www.varaaheti.fi/cafekoket/fi/cafekoket/brunssi

15. Kampens kapell. Vila fötterna en stund och tänd ett ljus för er vänskap.

Fadderdagen på Facebook.